California va avea o retea de pompe de hidrogen

0
338

General Motors, in parteneriat cu unul din cei mai mari furnizori de combustibil natural – Clean Energy Fuels Corp, va inaugura prima statie de hidrogen proprie, scrie Reuters. Aceasta va functiona in apropierea Aeroportului International din Los Angeles.

In acest fel, americanii care doresc masini cu poluare zero, cu motor care functioneaza cu hidrogen, vor avea de unde sa-si alimenteze rezervoarele.

Potrivit oficialilor celor doua companii, parteneriatul presupune realizarea unei retele de statii de hidrogen care sa asigure alimentarea automobilelor care functioneaza cu astfel de combustibili si care, deja, se gasesc de vanzare in California.

Noile pompe de hidrogen au devenit necesare mai ales dupa aparitia noului model Chevrolet, botezat ” Chevy Equinox”, care are un motor cu celule de combustie si utilizeaza numai hidrogen drept combustibil. Acest tip de motor este din ce in ce mai utilizat de producatorii de autoturisme din intreaga lume, intrucat este sigur, eficient si asigura un demaraj rezonabil pentru masinile pe care e montat.

California – stat verde

Angajamentele asumate de statul California, care si-a propus o rata de reducere a dioxidului de carbon la fel de mare precum europenii, i-au determinat pe multi americani care traiesc in acest stat sa-si cumpere masini care polueaza cat mai putin.

„Cea mai buna solutie este o masina care nu polueaza deloc”, stimeaza un reprezentant al companiei General Motors. „In acest fel, indiferent ce restrictii s-ar impune esti asigurat”, explica el.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.