Campania “Litoral curat” se va desfasura pana in luna septembrie, in toate statiunile de pe litoral

Organizatia ecologista “Mare Nostrum” a lansat, in luna iulie, campania “Litoral Curat 2009”. In cadrul proiectului, aflat la a cincea editie, vor fi stranse gunoaiele de pe plaje si vor fi desfasurate actiuni de constientizare a turistilor.
litoral curat
Actiunea se va desfasura in toate statiunile litoralului romanesc in intervalul iulie-septembrie. In perioada 2005-2008, prin aceasta campanie au fost colectate peste 100 de tone de materiale reciclabile (hartie, carton si plastic).

Timp de 12 saptamani, Caravana “Litoral Curat”, impreuna cu voluntarii Mare Nostrum vor vizita statiunile de pe litoral, in zilele de vineri, sambata si duminica ale fiecarei saptamani, pentru a indemna turistii sa pastreze plaja curata sub sloganul “Da la cos”, dar si pentru a monitoriza atent locatiile arondate operatorilor de plaja.

“In fiecare zi de campanie suntem pe alt sector de plaja, unde intram in contact cu serii diferite de turisti. In acest fel, pe langa indemnul catre turisti de a pastra plaja curata, transmitem mesaje care vor ajunge ulterior in toata tara”, a declarat Mihaela Candea, director executiv, ONG Mare Nostrum.

Proiectul “Litoral Curat 2009” implica activ si operatorii de plaja. Acestia vor fi stimulati sa intre in competitia “Plaja mea e mai curata!”, actiune in urma careia portiunile de plaja cele mai curate si atractive din punctul de vedere al facilitatilor vor fi “recompensate” prin stelute.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente