Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia, scafandrii au scos din mare parame si sticle

Nav? de colectare a de?eurilor generate de nave pentru porturile Gala?i, Br?ila ?i Tulcea
Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia, scafandrii au scos din mare parame si sticle
Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia, scafandrii au scos din mare parame si sticle

O campanie de ecologizare a Portului Turistic Mangalia a inceput sambata si se va desfasura pe toata perioada verii, iar in prima zi mai multi scafandri au reusit sa scoata din mare o serie de deseuri, precum parame, sticle, o tigaie si un acumulator provenit de la o ambarcatiune.

Potrivit unui comunicat transmis de Primaria Mangalia, mai multi scafandri profesionisti s-au implicat voluntar in aceasta campanie, iar sambata s-au scufundat in zona Portului Turistic, unde dupa cateva minute, la adancimea de aproximativ opt metri, au gasit si adus la suprafata o serie de deseuri, precum parame, sticle de bere, pet-uri, o tigaie si un acumulator provenit de la o ambarcatiune.

Ei au spus ca a fost pentru prima data cand exploreaza zona Portului Turistic din Mangalia si au constatat ca nu este atat de murdara ca in alte locuri, dar ca oamenii ar trebui sa fie mai atenti cu mediul inconjurator.

Romulus Dumitrana, consilierul primarului, prezent la actiune, a precizat ca evenimentul este un prim pas in campaniile de ecologizare a sudului litoralului si ca astfel de campanii de ecologizare se vor derula permanent la Mangalia.

El a precizat ca aceste actiuni nu au implicat costuri din partea administratiei locale.

„Ma bucur ca la Mangalia se va infiinta Academia Romana de scufundari sportive si de agrement pentru pasionatii de scufundari. Peste doua saptamani, cu ajutorul scafandrilor profesionisti, vom infiinta si un Departament de Interventie si Salvare, astfel incat sa actionam prompt in cazul evenimentelor nedorite”, a adaugat Dumitrana.

Campania de ecologizare a Portului Turistic Mangalia este derulata de Primaria Mangalia, in colaborare cu Asociatia Romana a Scafandrilor Profesionisti si Sportivi si ASM Callatis MG.

– See more at: http://www.infomm.ro/ro/detalii/campanie-de-ecologizare-in-portul-turistic-mangalia-scafandrii-au-scos-din-mare-parame-si-sticle#sthash.DxQ3tSja.dpuf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *