Campanie de informare – „Adopta un copac!”

O organizatie nonguvernamentala da startul campaniei educationale pentru impaduriri din cadrul proiectului „Adopta un copac. Impreuna vom creste o padure” printr-un eveniment organizat, de simbata pina la sfirsitul lunii august, in Parcul Herastrau.
copac adoptat
Campania educationala, organizata de Asociatia ViitorPlus, in parteneriat cu Primaria Capitalei, APT si Cami Comexim, cuprinde actiuni de informare prin flyere, brosuri, reviste despre dezvoltarea durabila, discutii cu voluntarii ViitorPlus, panouri speciale care prezinta problematica legata de paduri, teste grila cu intrebari, actiuni de colectare hirtie si actiuni de stringere de fonduri.

SCOP. Actiunea se va desfasura in perioada 16-30 august 2008, in incinta Parcului Herastrau (intrarea de la Roata Mare si Aviatorilor), avind ca scop sa-i informeze pe bucuresteni in legatura cu importanta proiectelor de impadurire, cu posibilitatile de sprijinire si implicare in astfel de proiecte si sa promoveze proiectul de impadurire „Adopta un copac. Impreuna vom creste o padure”. „Adopta un copac” este cel mai mare proiect de impadurire realizat prin stringere de fonduri de pina acum din Romania. Prin intermediul sau se vizeaza impadurirea a 39 de hectare de teren agricol degradat din Valea Furciturii (comuna Vilcelele, judetul Calarasi) in toamna anului 2008. Pentru realizarea impaduririi sint necesari 15.600 de arbori, in timp ce actiunile necesare pentru realizarea acesteia sint achizitiile de puieti (10 puieti pentru fiecare copac adus la maturitate), completari, lucrari de ingrijire, proiectare si management proiect pe durata a sase ani de administrare. Initiatorii proiectului au calculat ca aducerea unui copac la maturitate costa circa 10 euro.

ETAPE. Prima etapa de impadurire s-a realizat la inceputul anului, cind au fost „dati spre adoptie” copaci persoanelor si firmelor interesate. Cu cei peste 1.600 de copaci adoptati in primavara s-au impadurit 4 hectare de teren prin plantarea a 22.000 de puieti. Padurea va stoca in 50 de ani pina la 16.000 de tone CO2.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *