Campanie de reducere a consumului de apa si energie

OLT. Angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Olt vor incerca, timp de trei luni, incepand cu 15 mai, reducerea consumului de apa si energie in cadrul campaniei „Inchide! Stinge! Recicleaza!”. Actiunea, initiata de APM in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, se desfasoara la nivel national si isi propune constientizarea oamenilor in legatura cu efectele consumului tot mai mare de resurse naturale.

„Campania isi propune constientizarea, educarea si stimularea angajatilor agentiilor de mediu in vederea reducerii consumului de apa si energie. Sunt vizati specialistii de mediu, deoarece ei trebuie sa fie primii care sa adopte un comportament ecologic”, a spus Marius Popa, directorul executiv al APM Olt.

Se consuma din ce in ce mai multe resurse naturale

Actiunea a fost initiata dupa ce statisticile realizate la nivelul Europei au aratat ca se consuma din ce in ce mai multe resurse naturale, iar sistemele de mediu (apa, aerul, solul) sunt puse in pericol. „Consumam tot mai mult din resursele naturale si punem in pericol sistemele de mediu. Aceasta situatie nu poate continua la nesfarsit, cu atat mai mult cu cat populatia lumii continua sa creasca. Daca nu schimbam comportamentul acum, viitorul nostru va fi mai putin sigur”, sustine directorul Popa.

Campania se va incheia pe 15 august, iar pe 1 septembrie vor fi premiate, in cadrul unui eveniment public, agentiile care reusesc sa realizeze cele mai importante economii in spiritul acestei actiuni. Este a doua campanie de acest gen.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *