Canadienii au dat aprobari pentru masacrarea puilor de foca

0
568

Guvernul canadian a autorizat, ieri, uciderea a 275.000 pui de foca in Groenlanda, cu toate ca specialistii au atentionat ca aceasta specie e pe cale de disparitie din cauza schimbarilor climatice. Fundatia Internationala pentru Protectia Animalelor trage un semnal de alarma si considera ca focile, cat si alte specii care traiesc in tinuturile inghetate trebuie protejate, si nu exterminate.

Organizatia amintita de-nunta faptul ca focile au de suferit din cauza braconierilor, care le vand pe un pret de nimic. Puii de foca sunt, de asemenea, in pericol, deoarece topirea gheturilor de la pol le ameninta viata. Sute de mii de pui de foca au murit anul trecut in Golful St. Laurent, inainte de a fi vanati, deoarece incalzirea globala le-a distrus cuiburile prin transformarea ghetii in suvoaie. Atunci cand se nasc, aceste animale trebuie sa stea o perioada la mal, in cuiburi de gheata, pana sunt invatate de parintii lor sa inoate.

Ecologistii, in alerta

Si anul trecut, guvernul canadian a avut acelasi comportament fata de aceste animale, dispunand uciderea a 224.000 de foci, din care 98,5% erau pui. Ecologistii au reusit prin aver-tismentele date sa convinga unele state, printre care se numara Belgia, Germania sau Austria, sa instituie embargoul asupra tuturor produselor din foca provenite din Canada.

De asemenea, Fundatia Internationala pentru Protectia Animalelor sustine ca la tarmul Balticii se afla sute de pui de foca amenintati sa moara din cauza schimbarilor climatice. In ultima vreme in aceasta zona s-au inregistrat valuri de frig naprasnic.

Populatia de foci din Canada va scadea dramatic, in conditiile in care nu se vor lua masuri pe plan international, iar organizatia ecologista in-sis-ta ca opinia publica inter-nationala sa reactioneze fata de acest masacru ce nu foloseste, de fapt, nimanui.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.