Canalizare primitiva pentru un intreg cartier din Moinesti

0
310

Canalizarea intregului cartier de blocuri de pe strada Plopilor se scurge in paraul Urmenis si ajunge in raul Trotus. De necrezut, s-ar spune, dar situatia este cunoscuta de autoritatile locale de ani de zile si nimeni nu ia nicio masura. Mirosul canalizarii de tip „indian” impregneaza intregul cartier situat in zona cunoscuta sub numele de „Colonie”. Aici, nimeni nu este racordat la reteaua veche de canalizare.

Initial, pentru primul bloc ridicat in aceasta zona a fost instalata o fosa septica, golita periodic contra cost. Apoi numarul blocurilor a crescut, multe dintre ele au incercat sa se racordeze la fosa, dar aceasta nu mai poate face fata, iar costurile golirii ei de cateva ori pe zi ar fi imposibil de suportat pentru oamenii din zona, de regula saraci.

Asa se face ca dejectiile si apele menajere ale blocului cu fosa refuleaza ocazional in subsolul blocului sau intr-o livada particulara situata in apropiere, la o altitudine inferioara blocurilor.

Fostul proprietar al livezii, disperat de mirosul pestilential, a vandut-o si s-a mutat. Acum, noii proprietari ai terenului unde se afla fosa i-au etansat gura de vizitare. „Nu mai putem suporta! Vara este ingrozitor si, in plus, ni se usuca pomii!”, sustine dna Melania Aghirculesei, proprietara livezii unde se scurg dejectiile. Dumneaei a sesizat inca de acum patru ani societatea de salubrizare din subordinea Primariei Moinesti si Garda de Mediu, de la care a primit raspunsuri oficiale, insa nicio masura nu a fost luata.

Acum patru ani, directorul Prestserv, firma care se ocupa de salubrizarea Moinestiului, a promis ca problema va fi rezolvata in „maximum doua luni”. Dejectiile si-au construit, intre timp, un traseu-canalizare pe sub strada Plopilor, pe sub calea ferata, pe un teren privat si, in cele din urma, se varsa in paraul Urmenis, afluent al Trotusului.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.