Canalul Bistroe – Acord de mediu Romania-Ucraina

0
320

Romania si Ucraina ar putea semna anul viitor un acord bilateral privind protectia mediului si dezvoltarea durabila, actul fiind un prim pas in rezolvarea neintelegerilor privind Canalul Bistroe, a declarat secretarul de stat din Ministerul Mediului, Lucia Varga.

Reprezentantii Romaniei si Ucrainei s-au intalnit sa discute problemele de mediu dintre cele doua state. Comisia a abordat si problema Bistroe, partea romana cerand sa nu se faca lucrari pana nu se clarifica daca acestea afecteaza sau nu Delta Dunarii. Lucia Varga sustine ca se constata din partea Ucrainei o „oarecare schimbare de atitudine”. Kievul ar fi facut chiar promisiuni ca nu vor incepe lucrarile.

Autoritatile de la Bucuresti au inceput realizarea unui studiu complex, prin care se va stabili daca lucrarile de la Bistroe afecteaza calitatea apei sau biodiversitatea in Delta Dunarii. In cazul in care se va stabili acest lucru, Romania nu va intarzia sa faca plangere la forurile abilitate europene, invocand conventiile internationale in domeniu.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.