Candidatul Partidului Verde pentru alegerile prezidentiale – Remus Cernea

remus-cernea_3.jpgPartidul Verde, membru al Verzilor Europeni, l-a desemnat pe Remus Cernea, candidatul partidului la alegerile prezidentiale din aceasta toamna.
Actuala clasa politica a esuat in a moderniza Romania si a o transforma intr-un stat de drept, eficient institutional si prosper. In ultimii 20 de ani au proliferat coruptia, incompetenta, lipsa de viziune, populismul, lipsa de respect fata de interesul public. Toate au dus la o ampla degradare a societatii, mediului si relatiilor dintre oameni. Am asistat, in aceasta perioada, la instaurarea si consolidarea unui monopol politic prin promisiuni care s-au dovedit desarte, prin cumpararea simbolica sau concreta a voturilor si prin legi electorale injuste, cele mai restrictive din Uniunea Europeana. S-a ajuns la un inghet al clasei politice, partidele parlamentare actuale, lipsite de credibilitate, blocand prin orice mijloace aparitia unor alternative.

Douasprezece motive pentru a-l sustine pe candidatul Partidului Verde la alegerile prezidentiale, Remus Cernea

1. Actuala clasa politica este epuizata moral si lipsita de credibilitate fiind absolut necesara aparitia unor alternative serioase la aceasta, iar Partidul Verde si Remus Cernea incep o astfel de constructie invitandu-i pe cetatenii responsabili si atasati valorilor democratice sa li se alature.
2. Partidele parlamentare actuale au constituit unanimitati fie de orbi, fie de populisti atunci cand, spre exemplu, inaintea alegerilor generale din 2008 si in prag de grava criza economica, au speculat necesitatea legitima de a se mari salariile promitand prin vot cresteri de salarii unor categorii sociale, dovedind astfel ca sunt nu aparatori ai societatii romanesti, ci inamici ai ei.

3. Un discurs rational, fundamentat cu adevarat pe valorile democratice ale societatii deschise si dublat de actiuni consistente in promovarea si apararea acestora lipseste cu desavarsire la actualele partide dominante pe scena politica romaneasca.
4. Partidul Verde este o formatiune tanara refractara la corupti si oportunisti si aparuta tocmai pentru a oferi o alternativa consistenta la marasmul generalizat economic, politic, moral si social in care tara noastra a fost adusa de incompetenta si lipsa de scrupule a clasei politice in a-si urmari propriile interese straine de ale cetatenilor.
5. Candidatul Partidului Verde la alegerile prezidentiale, Remus Cernea, este un tanar nonconformist, cu o solida pregatire teoretica, care a avut curajul si priceperea sa se opuna in repetate randuri unor grave abuzuri ale autoritatilor si sa devina una dintre vocile civice cele mai energice si cunoscute din Romania.
6. Gravele probleme cu care se confrunta Romania, atat pe timpul acestei crize criza, cat si in general nu pot fi rezolvate sau atenuate decat printr-o schimbare radicala de abordare care sa privilegieze rationalitatea, urmarirea interesului public, echilibrul, fundamentarea serioasa a deciziilor la nivelul autoritatilor, implementarea valorilor politice, civice si sociale care stau la baza democratiilor avansate, or toate acestea stau in puterea verzilor si a lui Remus Cernea.
7. Actualele partide parlamentare temandu-se de aparitia oricarei concurente care sa le ameninte privilegiile au introdus in legile electorale cele mai restrictive prevederi din Uniunea Europeana, lucru care a condus la un inghet politic in Romania, de foarte multi ani ocupand scena politica aproximativ aceleasi persoane.
8. Pentru sanatatea politica a tarii noastre este imperativ necesar sa apara alternative si provocari la actualele partide parlamentare.
9. Intrucat in Romania opozitie pana recent acum au facut doar presa si cateva organizatii neguvernamentale, este timpul aparitiei unei opozitii autentice la actuala clasa politica, opozitie care sa urmareasca intr-adevar interesul general.
10. Deficitul de democratie din Romania, prabusirea economica si distrugerea pe scara larga a mediului cer urgent noi abordari pe care insa actualele partide parlamentare au dovedit in repetate randuri ca nu sunt capabile sa si le assume.
11. Prezenta cetatenilor la alegeri este in continua scadere ceea ce arata o indiscutabila instrainare de politica a oamenilor, lucru care nu poate duce nicicum la rezolvarea problemelor ci la agravarea lor si la indepartarea oricarei sperante veritabile de mai bine in Romania.
12. Remus Cernea si Partidul Verde sunt constienti ca este extrem de greu sa mai ceri astazi increderea oamenilor, dupa atatea dezamagiri successive; singurul lucru pe care il cerem insa este o evaluare pe cat posibil rationala a tuturor ofertelor politice actuale si asumarea votului ca pe un gest de constiinta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,534FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente