Cantitatea de microparticule din aerul Capitalei este de aproape patru ori mai mare decat limita maxima admisa de World Health Organization (WHO).
Bucuresti a iesit pe ultimul loc in studiul Aphekom, realizat pe 25 de orase europene, care a masurat calitatea aerului. Confom acestui studiu realizat intre anii 2006 si 2009, aerul din Bucuresti este incarcat cu 38,2 micorgrame de particule pe metru cub. Limita maxima admisa de WHO este de 10 micrograme.
Speranta de viata a locuitorilor Capitalei ar putea creste cu 22 de luni, daca poluarea aerului ar fi redusa, potrivit independent.co.uk. Aceste microparticule ajung in plamani, unde pot provoca boli ale aparatului respirator si cardiovascular. Bucurestiul respira poluare!
Principalele sursa de poluare sunt gazele de esapament ale sutelor de mii de autoturisme care circula in fiecare zi pe strazile Bucurestiului.
Datorita traficului intens si a reducerii spatiilor verzi, am ajuns astazi la o statistica ingrijoratoare: 65% din populatia Capitalei sufera de boli legate de poluare, relateaza realitatea.net.