Cristian Preda, europarlamentar PDL: In absenta unor partide verzi, stanga a devenit ecologista

  0
  370
  Cristian Preda, europarlamentar PDL: In absenta unor partide verzi, stanga a devenit ecologista
  Cristian Preda, europarlamentar PDL: In absenta unor partide verzi, stanga a devenit ecologista

  Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca numirea la Ministerul Mediului a lui Attila Korodi care e in proces cu compania ce a propus proiectul de la Rosia Montana reprezinta un risc, Preda intreband de ce s-a legat la cap UDMR si daca e vorba de dorinta maghiarilor de a bloca orice solutie.

  “Multa lume a deplans in ultimii ani absenta unei distinctii clare intre dreapta si stanga. Retoricile, personajele si politicile au parut sa semene pana la identitate: teama de a asuma optiuni nete a pus parca stapanire pe scena politica. In ultime vreme, ceva se intampla. A aparut, in fine, un element care deosebeste in chip evident dreapta si stanga. E vorba despre tema resurselor naturale. Dreapta e pentru, stanga e contra”, scrie Preda pe blogul sau, citat de Mediafax.

  El mentioneaza ca dreapta isi argumenteaza optiunea vorbind despre oportunitatea de a vinde pe o piata mondiala lacoma de resurse, ca si despre crearea de locuri de munca.

  “Stanga e impotriva, deoarece a devenit ecologista: in absenta unor partide verzi, stanga blocheaza orice exploatere de resurse cu argumentul ca natura e mai importanta si decat locurile de munca si decat veniturile luate din tranzactiile pe piata. Exploatarea aurului la Rosia Montana si cea a cuprului la Rosia Poieni sunt doar doua dintre dosarele care evoca separatia despre care am vorbit mai sus. (In treacat fie spus, la inceputul anilor nouazeci, pozitionarea partidelor a fost alta: stanga era favorabila mineritului, dreapta – impotriva. Optiunile erau legate insa nu de exploatarea resurselor, ci de protejarea muncitorimii iesite din socialism prin intermediul unor subventii de stat uriase.)”, mai scrie Preda.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.