Capitala are nevoie de tramvai

Traficul din Bucuresti are nevoie de construirea unor noi linii de tramvai si de extinderea capacitatii de transport pe cele existente, in conditiile in care numarul de pasageri pe ora transportat in Bucuresti depaseste capacitatea autobuzelor si a troleibuzelor, a declarat, ieri, directorul general al Alstom Romania, Gabriel Stanciu.

„Potrivit unui studiu Alstom, cand traficul pe mijloacele de transport in comun este intre 3000 si 7000 de pasageri/ora, cel mai potrivit mijloc de transport este tramvaiul. In Bucuresti un astfel de trafic se inregistreaza pe majoritatea traseelor importante de transport in comun de suprafata”, a spus Stanciu.
Insa mai mult de jumatate din cele 400 de tramvaie care circula prin Bucuresti au un grad de uzura de peste 75%. Cele mai vechi tramvaie care circula prin Capitala sunt din anii ’70, sase dintre acestea, modelul V3A, fiind construite la Uzinele URAC ale RATB incepand cu anul 1971. In parcul de tramvaie bucurestean mai exista 70 de garnituri modelul Tatra, de productie cehoslovaca CKD, din anul 1974, si alte 15 tramvaie de tipul VTM, care se fabricau in Germania prin anii ’60, dar pe care Romania le-a importat, la mana a doua, abia dupa 1990. Aceste tramvaie circula si in prezent prin Bucuresti pe liniile 35, 8, 12, 11 (tip Tatra) sau 9 si 11 – cele germane VTM. In 2006, RATB a finalizat procesul de modernizare a unui numar de 257 tramvaie V3A, modernizare efectuata la RATB – URAC.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *