Capitala da volumul mai incet

ATV-urile ar putea fi interzise in Bucuresti, iar camioanele de peste 5 tone ar putea sa nu mai primeasca autorizatie de tranzit prin centru.

Propunerile au fost lansate la dezbaterea privind Planul de actiune de reducere a zgomotului ambiental, desfasurata ieri la Primaria Capitalei. La sedinta publica au participat reprezentanti ai PMB, Politiei Rutiere si ministerelor responsabile de implementarea planului, dar si cetateni ai Bucurestiului. Potrivit planului, poluarea fonica poate fi redusa printr-un mai bun management al traficului, prin turnarea unui asfalt special de absorbtie a zgomotelor, prin antifonarea cailor de rulare a tramvaielor si a cladirilor situate la strada si prin plantarea de copaci la marginea strazilor.

„Ne gandim si la lansarea unor cursuri educative pentru soferii care conduc agresiv si provoaca probleme de siguranta a traficului si de zgomot”, a declarat reprezentantul Directiei de Mediu din PMB, Sorin Nastasa. In mesajele trimise primariei, bucurestenii au cerut ca Politia Rutiera sa masoare nivelul zgomotului din trafic, sa restrictioneze accesul anumitor tipuri de vehicule in anumite zone si sa interzica circulatia masinilor si motocicletelor modificate, iar primaria sa aplice o taxa de congestie in zona centrala si sa creeze mai multe piste de biciclete.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *