Case protejate de cauciucuri

Mai multe case din satul Bahna, comuna Ilovita, judetul Mehedinti, sunt amenintate de o alunecare de teren, care a pus in miscare o falie de aproape o mie de metri patrati.
alunecari de teren
Ca locuintele lor sa nu fie distruse, oamenii au format un scut protector din mai multe cauciucuri de raba uzate. Mai grava este situatia primei case aflate langa raul Bahna, ce strabate localitatea. “Situatia este foarte delicata la gospodaria familiei Magdalin. Daca nu se face ceva cat mai repede, oamenii astia vor ajunge in apa cu casa cu tot. De fiecare data cand ploua, se duce cate un pic la vale. Oamenii au facut tot ce au putut”, a spus viceprimarul comunei Ilovita, Petre Tinica.
Din cauza ploilor din ultima perioada, pamantul s-a pus in miscare, iar prima gospodarie de la marginea raului a alunecat cu aproape doi metri. Oamenii au incercat sa gaseasca singuri o solutie sa opreasca alunecarea, au facut chiar ziduri din beton cu tevi, insa furia naturii nu a putut fi invinsa. Acum, doar cateva sute de pneuri uzate mai tin casa. “De fiecare data cand ploua, ne luptam cu apele si cu alunecarea asta de teren. Am pus tevi, am turnat beton, am pus pana si cauciucuri vechi de raba si tot a crapat pamantul si se duce in fiecare zi cate un pic”, a spus proprietarul gospodariei afectate, Gheorghe Magdalin.
Si fiicei si ginerelui barbatului le este teama ca in orice clipa acesta poate fi inghitit de ape cu tot cu casa. “Nu stim ce sa mai facem, am facut tot posibilul, am depus cereri la primarie sa ia masuri, dar nu au facut nimic pana acum”, a explicat Florin Vitel.
Autoritatile locale se vad depasite de situatie. “Am anuntat despre situatia familiei Magdalin la consiliul judetean si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si acum asteptam ca in luna martie sa inceapa consolidarea raului cu un dig din beton, dar pana atunci nu putem decat sa speram ca nu o sa mai ploua”, a precizat viceprimarul Petre Tinica.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente