Array

Casele bogatasilor americani nu iau foc

Gratie unei polite de asigurare exorbitanta, cetatenii instariti din SUA nu au nicio grija in privinta flacarilor care le-ar putea devasta locuintele

Sezonul incendiilor de padure este inca in plina desfasurare, dupa ce a facut ravagii in Grecia, Italia, Spania, dar si Statele Unite.

In Idaho, suprafete intinse au cazut prada flacarilor, care s-au apropiat primejdios de mult de unele “enclave” ceva mai deosebite, unde se afla conace, case si ferme ale unor VIP-uri din lumea politica sau artistica americana.

Zone pitoresti precum Hailey, Ketchum sau Sun Valley sunt presarate cu astfel de proprietati care, in afara de pozitia pri-vilegiata, beneficiaza si de o protectie deosebita fata de posibilitatea de a cadea prada unui incendiu de padure.

Substante chimice antiincendiu

Protectia este asigurata prin intermediul unei polite speciale, pe care este trecuta o suma de o mie de ori mai mare decat cea “de baza”. Odata achitata, aceasta suma presupune acordarea unor servicii deosebite celui care a platit-o.

Primul serviciu este supravegherea discreta si periodica a fermei, conacului sau locuintei celor asigurati. Ca acestia sa poata sta linistiti in vacanta, eventual pe alte meleaguri, locuintele lor sunt stropite, pana la fundatie, cu o substanta chimica numita Phos-Chek, ce ofera peretilor o protectie aproape totala in fata flacarilor.

Daca o asemenea cladire de lux se afla in apropierea unor paduri sau suprafete verzi susceptibile de a lua foc pe timp de canicula, atunci societatea de asigurari se ocupa cu defrisarea partiala a acestora, pentru indepartarea oricarui risc de foc.

Daca acesta totusi iz-bucneste, echipa de inter-ventie, numita Unitatea de Protectie Anti-Incendiu, soseste la fata locului in mai putin de 10 minute. Alte firme de asigurare instaleaza in locuintele VIP-urilor dispozitive ce pot fi activate cu telefonul celular, care intra imediat in actiune in caz de foc, imprastiind substante chimice antiincendiu.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente