CE a adoptat patru reglementari de eficienta energetica, ce vor economisi 190 TWh pe an pana in 2020

Comisia Europeana (CE) a adoptat miercuri patru reglementari de eficienta energetica, ce vor permite economisirea a 190 TWh pe an pana in 2020, cantitate echivalenta cu consumul anual de electricitate al Suediei si Austriei, potrivit unui comunicat al institutiei.eficientizare

Reglementarile vizeaza eficientizarea energiei privind motoarele industriale, televizoarele, frigiderele si congelatoarele.

“Acest pachet reprezinta o noua piatra de hotar pe drumul pentru atingerea obiectivelor de eficienta energetica, combatere a schimbarilor climatice si redresare a economiei. El va permite importante economii de electricitate, precum si reducerea costurilor cu emisiile de dioxid de carbon si electricitatea, creand in acelasi timp locuri de munca noi si imbunatatind cercetarea in tehnologii inovatoare”, a declarat comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs.

In total, Comisia Europeana a dat noua reglementari privind ecodesign-ul, ce sunt estimate sa duca la economisirea a aproximativ 315 TWh de electricitate pe an pana in 2020, daca vor fi implementate integral, reprezentand mai mult decat consumul anual de energie electrica al Italiei.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente