Spania risca amenzi pentru ca nu si-a respectat angajamentul privind conservarea naturii

Comisia Europeana (CE) a trimis miercuri Spaniei ultimul avertisment scris referitor la un proiect de irigatii din Catalonia, despre care Curtea Europeana de Justitie a stabilit ca va afecta arii importante pentru protectia pasarilor de stepa, iar Spania nu a luat masurile solicitate.potarniche

Daca Spania nu va lua masurile necesare pentru remedierea situatiei, Comisia o poate duce din nou in fata Curtii Europene de Justitie si poate cere aplicarea de amenzi.

In decembrie 2007, Curtea Europeana de Justitie a decis ca Spania nu si-a indeplinit obligatia de a proteja pasarile de stepa din ariile Natura 2000, care erau afectate de constructia proiectului de irigatii, si a cerut luarea de masuri. Insa constructia a continuat, iar proiectul a fost inaugurat in 5 iulie.

Acest ultim avertisment al CE urmeaza neindeplinirii de catre Spania a recomandarilor pentru conservarea integritatii celei mai importante arii din Catalonia unde cuibaresc pasari de stepa.

Natura europeana este protejata prin doua directive comunitare, Habitat si Pasari.

Romania ar putea risca, la randu-i, declansarea procedurii de infringement pe cele doua directive, daca pana in luna septembrie nu desemneaza suficiente zone de arii protejate in cadrul Retelei europene Natura 2000.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente