Le putem numi bijuterii de padure care aduc multe beneficii organismului. Iata la ce va ajuta.
0 Ceaiul de macese are efect diuretic si stimuleaza secretia biliara, ajutand la tratarea unor afectiuni ale ficatului. Previne oboseala cronica, anemia si oboseala provocata de efortul fizic prelungit.
Infuzia se mai foloseste la tratarea artritei, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, deoarece mentine elasticitatea si permeabilitatea vaselor capilare.
Decoctul de macese este foarte eficient impotriva formarii calculilor renali. Se mai foloseste si la tratarea rinitelor, a colitei cronice si a hipertensiunii arteriale, precum si pentru dezintoxicarea alcoolicilor. Decoctul se prepara din 2 lingurite de fructe zdrobite care se fierb in 500 ml apa timp de 10 minute. Dupa racire, se strecoara, se indulceste si se bea de-a lungul zilei.
Siropul de macese se prepara din pulbere de pulpa de macese, fara samburi, peste care se pune apa clocotita, dar si zahar brun si se amesteca bine la foc foarte mic. Il puteti bea in loc de suc sau dimineata, la micul dejun.
Acesta imbunatateste pofta de mancare, favorizeaza dezvoltarea normala a sistemului nervos, previne bolile infectioase si complicatiile acestora, fiind recomandat in debilitate si anemie la copii.