Premiul „Cel mai ecologic motor al anului 2012” este castigat de Opel Ampera!

  Premiul "Cel mai ecologic motor al anului 2012" este castigat de Opel Ampera!

  Premiul pentru cel mai ecologic motor al anului 2012 este castigat de propulsorul 1.4 litri cu range extender de pe Opel Ampera/Volt.

  Motorul cu functie de autonomie extinsa de 1.4 litri de pe Opel Ampera/Volt castiga premiul „Cel mai ecologic motor al anului 2012”, in urma unei competitii stranse impotriva altor 45 de motorizari concurente. Este pentru prima oara in cei 14 ani de istorie a acestor premii cand un motor cu functie de autonomie extinsa castiga un premiu.
  Juriul alcatuit din 76 de jurnalisti de top din domeniu, din 35 de tari din intreaga lume, au acordat premii pentru douasprezece categorii diferite de excelenta in ingineria motoarelor. Toti sunt de acord ca, in acest an, evaluarea a fost una dintre cele mai dificile, intrucat in competitie au intrat 39 de motoare complet noi.
  Bill McKinnon, unul dintre membrii juriului, a explicat sustinerea puternica de care s-a bucurat motorul cu functie de autonomie extinsa al Ampera/Volt: „Aceasta solutie este una castigatoare datorita faptului ca imbina eficienta electricitatii cu versatilitatea si confortul oferit de benzina.”
  Acest ultim premiu vine in contextul unei cresteri globale a preturilor carburantilor, motoarele electrice mici si ecologice jucand un rol din ce in ce mai important in comertul auto international.
  Motorul electric de 111 kW/150 cp al Ampera/Volt este alimentat de o baterie litiu-ion de 16 kWh. In functie de stilul de conducere si de conditiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanta cuprinsa intre 40 si 80 km fara a produce emisii poluante, functionand numai pe baza energiei furnizate de baterie. Rotile sunt actionate electric in permanenta. In modul de autonomie extinsa, care este activat atunci cand bateria a atins nivelul de incarcare minim, unitatea electrica de propulsie este alimentata cu energie de un generator actionat de motorul pe benzina cu capacitate de 1,4 litri, care dezvolta o putere de 63 kW/86 cp. Modul de autonomie extinsa face posibila parcurgerea unei distante totale de peste 500 de kilometri fara a fi necesara alimentarea cu carburant.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *