Array

Cel mai mare lac termal subteran dezvaluit la Budapesta

Un lac termal subteran, descoperit in urma cu cateva luni sub o baie turceasca, a fost dezvaluit marti, la Budapesta. Potrivit Reuters, oficialii maghiari sustin ca acesta ar fi unul dintre cele mai mari din lume.
cel mai mare lac termal subteran
„Este cel mai mare la subteran activ de apa termala din lume”, a declarat speologul Sandor Kalinovits, unul dintre descoperitorii lacului, in timpul unui tur al pesterii aflate sub unul dintre cele mai selecte cartiere rezidentiale din Budapesta.

Lacul, descoperit in cursul anului acesta, a fost localizat intr-o camera subterana de 86 metri lungime, 27 metri latime si 15 metri inaltime si apartine pesterii Janos Molnar. Budapesta este construita deasupra unui labirint de pesteri pline cu apa termala, multe dintre acestea fiind doar partial explorate. Autoritatile orasului planuiesc sa inscrie pestera in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Imperiul Otoman, care a condus Ungaria in secolul al XVII-lea, a lasat mostenirea bailor turcesti, ramase extrem de populare printre rezidentii capitalei Budapesta, dar si printre turisti.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente