Centrala de la Cernavoda evaluata de Agentia pentru Energie Atomica

0
448

In perioada 2-6 iunie, s-a desfasurat, la invitatia CNE Cernavoda, Misiunea AIEA(Agentia Internationala pentru Energia Atomica).

Actiunea a avut ca principal obiectiv evaluarea modului in care sunt aplicate la Centrala de la Cernavoda, standardele internationale in cadrul programelor de radioprotectie. Astfel,s-a urmarit, impactul expunerii la tritiu atat a publicului si personalului, dar si asupra mediului.
Potrivit raportului prezentat la incheierea misiunii in Romania de Agentia Internationala pentru Energei Atomica(AIEA), Centrala de la Cernavoda aplica si respecta cerintele de radioprotectie ale legislatiei nationale si internationale. Pe parcursul evaluarii, specialistii AIEA au discutat cu responsabilii de programe si au efectuat vizite in teren. Evaluarea a scos in evidenta bunele practici de lucru utilizate in CNE Cernavoda, precum si realizarile obtinute, recunoscute si de alte organizatii externe.
Misiune AIEA a constatat ca CNE Cernavoda asigura o monitorizare continua a emisiilor radioactive, conform practicilor la standarde internationale.
Expertii AIEA au tinut sa sublinieze calificarea si gradul inalt de profesionalism al personalului si rezultatele deosebite obtinute de Laboratoarele de Doziometrie Individuala si Control Mediu, care participa la exrcitii de intercomparare cu laboratoarele similare din U.E.
Sursa : Telegraf Online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.