Centrala nucleara americana din statul Virginia, oprita automat dupa cutremurul de marti

  0
  411
  Centrală nucleară americană din statul Virginia, oprită automat după cutremurul de marţi
  Centrala nucleara americana din statul Virginia, oprita automat dupa cutremurul de marti

  Doua reactoare ale unei centrale nucleare din statul Virginia au fost oprite automat dupa cutremurul cu magnitudinea 5,8 inregistrat marti pe Coasta de Est a Statelor Unite, care a determinat intreruperea alimentarii cu energie electrica.

  Seismul a provocat oprirea automata a centralei North Anna (1.800 MW), aflata la numai cativa kilometri de epicentru, a declarat David Heacock, presedintele operatorului Dominion Nuclear.

  Reactoarele au fost oprite automat din cauza intreruperii alimentarii principale cu energie a centralei, desi generatoarele de rezerva au intrat imediat in functiune, a precizat el.

  „In acest stadiu, nu par sa existe avarii”, a adaugat Heacock, precizand ca „uzinele nucleare sunt concepute pentru a rezista la cutremure de acest tip”.

  Autoritatea nucleara americana a anuntat ca mai multe centrale nucleare de pe Coasta de Est a Statelor Unite au inregistrat alerte minore.

  Cele 250.000 de locuinte alimentate de centrala North Anna nu au fost afectate de oprirea reactoarelor, deoarece compania Dominion Nuclear a activat un sistem de rezerva, care permite redistribuirea energiei produsa de alte centrale, a precizat Heacock.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.