Cercetasii gorjeni vor ecologiza zona Polovragi

Cercetasii gorjeni au initiat un proiect intitulat “Cercetasii si natura” care se va desfasura pana la 10 august in zona Polovragi si care include actiuni de ecologizare, dar si ateliere diverse de alpinism si de escalada, tiroliana, transmite corespondentul NewsIn.polovragi

Tinerii cercetasi si voluntarii, in total 30 de persoane, care s-au inscris in derularea acestui proiect, vor ecologiza albia Oltetului, campiile din zona Polovragi si zonele accidentate din apropiere. Potrivit reprezentantilor Filialei Judetene a Organizatiei Nationale a Cercetasilor, activitatile propriu-zise de ecologizare se vor desfasura pe parcursul a trei zile, 31 iulie-2 august si vor include strangerea selectiva a deseurilor din zona turistica Polovragi.

Proiectul este realizat cu sprijinul unei organizatii germane de cercetasi si are ca scop incurajarea unui comportament ecologist al tinerilor. De asemenea, se urmareste constientizarea voluntarilor cu privire la importanta unei bune gestionari a resurselor naturale si a protectiei mediului inconjurator, deprinderea cunostiintelor despre receerea responsabila in natura astfel incat mediul inconjurator sa nu aiba de suferit.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente