Cercetatorii de la Harvard au creat o baterie cu bacterii din noroi

Oamenii de stiinta de la Harvard cred in puterea pamantului, la propriu. O echipa a colegiului din Boston a creat bateriile microbiale (MFC), care scot energie din bacteriile ce se gasesc in sol. Daca produsul este acceptat, bateriile prietenoase cu mediu vor putea produce energie pentru 500 de milioane de oameni din Africa.baterie cu bacterii din noroi

Bateriile MFC au fost testate pentru prima oara in Tanzania, in 2008. MFC au fost formate din galeti de doua kilograme jumatate, umplute cu un anod imbracat in grafit, un catod, noroi, un strat de nisip care s-a comportat ca o bariera ionica si apa sarata, pentru electroliza. Toate componentele au fost legate de un pupitru de management electronic. Energia rezultata este suficient de puternica pentru a alimenta un telefon mobil sau becuri LED.

In aceasta vara, Lebone (compania formata din echipa de la Harvard) a realizat un program pilot in Namibia. Pana acum, 100 de MFC au fost ingropate in pamint si pot produce energie pentru cateva luni pentru familiile din Namibia care nu au acces la electricitate.

Sistemul este ideal pentru dezvoltarea natiunilor intrucat MFC este ieftin de produs, usor de facut si prietenos cu mediul.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *