Cercetatorii sustin ca din cauza schimbarii climei vor disparea 30% din specii

Din cauza schimbarilor de clima, miliarde de oameni se vor confrunta cu lipsa apei si a mancarii, cu inundatii sau seceta devastatoare. Mai multi cerectatori, reuniti intr-un Comitet interministerial privind schimbarile climatice, au ajuns la concluzia ca lumea – asa cum o stim noi acum – se va schimba rapid si mii de specii de plante si animale vor disparea.

Oamenii de stiinta prezic un viitor destul de intunecat. Ei prognozeaza, in primul rand, ca o incalzire cu 1,5 pana la 2,5 grade va duce la disparitia a 20-30% din speciile de plante si animale. In urmatorii 20 de ani, Africa va deveni si mai arida decat este acum si minimum 75 de milioane de oameni nu vor avea apa, ceea ce va afecta si jumatate din agricutura de pe acest continent, care nu se face prin irigatii.

Iernile calde si umede fara zapada nu ar trebui sa ne bucure, pentru ca scad rezervele de apa din sol si urmeaza o vara secetoasa. In perioadele cu temperaturi scazute s-a observat o mare biodiversitate, in vreme ce perioadele calde, coincid cu disparitia multor specii. Raportul publicat de Grupul Interministerial privind schimbarea climei atrage atentia ca 90% din schimbarea climei este rezultatul activitatii umane.

Sursa: Ziare.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente