Cererea de panouri solare este „pe zero”, din cauza blocarii Programului Casa Verde

Cererea de panouri solare este „pe zero” din cauza blocarii Programului Casa Verde, prin care populatia si firmele pot face economii la plata caldurii si a apei calde prin instalarea de sisteme de energie regenerabila, potrivit producatorilor si furnizorilor din domeniu.
casa verde
„Din noiembrie si pana acum s-a tot facut ping-pong pe acest proiect. Piata de panouri solare este blocata, pana nu se demareaza programul Casa Verde. Chiar si institutiile publice si firmele private, pensiunile sau hotelurile au amanat decizia de a investi pana cand nu vor fi siguri daca statul va lansa programul, care le-ar fi finantat o parte din proiect”, a declarat directorul de marketing al distribuitorului de centrale termice Baxi Romania, potrivit NewsIn.

„Cererea de panouri solare este pe zero, nu exista un interes concret pentru ele, deoarece programul Casa Verde este blocat”, a explicat pentru NewsIn reprezentantul producatorului de echipamente pentru energii regenerabile Bardelli Group, Petre Armando Bardelli.

Si distribuitorului de panouri solare Termo Service 2000 S.R.L. i-a scazut cererea de montare panouri solare la zero, potrivit reprezentantilor companiei.

„Anul trecut am avut o cerere de montare pentru 30 de panouri solare. Pana acum, cererea de montare si punere in functiune pentru panouri solare a scazut la zero, din cauza ca programul Casa Verde a fost oprit”, a declarat agentiei NewsIn expertul tehnic extrajudiciar al Termo Service 2000 SRL, Florin Cetateanu.

Programul Casa Verde, prin care populatia si firmele pot face economii la plata caldurii si a apei calde prin instalarea de panouri solare, pompe geotermale sau alte sisteme de energie regenerabila, va incepe cel tarziu la final de martie, dupa cum a declarat la sfarsitul lunii februarie purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta.

„Ghidul de finantare a programului Casa Verde a fost modificat pentru a rezolva toate neajunsurile pe care ministrul Nemirschi le-a semnalat anterior”, a precizat Dragos Nacuta. Finantarea programului a fost mentinuta neschimbata, la 520 milioane lei, insa beneficiarii care vor avea prioritate vor fi institutiile de stat – scoli, spitale, camine de batrani, precum si asociatiile de locatari.

Ministrul de resort Nicolae Nemirschi anulase printr-un ordin semnat pe 10 februarie Ordinul fostului ministru al mediului si dezvoltarii durabile nr. 1339/2008 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *