Cheile Bicajelului se afla in amonte de mai cunoscutele Chei ale Bicazului

  0
  525

  Cine nu a vazut macar o data in viata Cheile Bicazului? Munti uriasi care parca isi dau mana deasupra ta, soseaua strecurandu-se timid printre ei, raul navalind vijelios. Ei bine, Cheile Bicazului au si niste surori mai mici, mai putin cunoscute, dar la fel de spectaculoase.
  Cheile Bicajelului
  Se numesc Cheile Bicajelului, iar echipa Realitatea All Inclusive le-a descoperit in judetul Neamt. Atentie! Mergeti acolo numai insotiti de personal specializat si cu echipament adecvat.

  Ca sa traversam Cheile Bicajelului e nevoie de ajutor serios, asa ca apelam la specialisti. Trei speologi din Piatra Neamt se ofera se mearga cu noi. Aflam ca misiunea noastra nu este tocmai usoara. Avem nevoie de echipamente de catarare, dar si de costume de scafandru!

  De ce costume de scafandru? Seful grupului, Daniel, ne spune ca va trebui sa mergem chiar si prin apa, cateodata destul de adanca. Nu ne prea surade ce auzim, dar nu mai dam inapoi. Plecam la drum! Ajunsi la destinatie, incepe echiparea. Costume de scafandru, bocanci speciali, casti si hamuri.

  Stancile apar semete in fata noastra. Prima panta cu care ne luam la lupta trebuie coborata in coarda, ceea ce nu-i prea usor. Are vreo 30 de metri. Dupa instructie, incepe aventura!

  Odata ajunsi jos, descoperim si de ce costumele de scafandru sunt atat de utile. Paraul Bicajel se intinde vijelios la picioarele noastre. Apa ajunge cam pana la brau, este foarte rece, iar fara costume nu poti sa rezisti mai multe de cateva minute.

  Dupa o ora, ajungem in cel mai dificil punct al traseului. Aici apa depaseste trei metri adancime. Curentii, deosebit de puternici, sunt insa cei mai periculosi. Mai intai coboara unul dintre ghizii nostri.

  Urmam noi, dar insotitorii nostri nu ne lasa sa coboram decat asigurati cu corzi.

  Cei mai experimentati aleg o varianta mai rapida, dar mult mai periculoasa. Nu faceti ca el!

  Dupa inca o ora, trebuie sa plecam inapoi. Acelasi drum, numai ca de data asta, trebuie sa urcam. Nu ne plangem insa, suntem multumiti ca am parcurs unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase trasee din Romania.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.