Chevrolet Volt, cel mai vandut model ecologic din SUA

  Chevrolet Volt, cel mai vandut model ecologic din SUA

  Chevrolet Volt a fost in cea mai vanduta masina echipata cu baterii, in Statele Unite, in luna mai. Modelul americanilor a depasit mult mai celebrele Toyota Prius plug-in si Nissan Leaf.

  Autovehiculul electric cu autonomie extinsa al celor de la General Motors a fost comercializat in 1.680 de exemplare in luna mai, spre deosebire de cele 481 unitati vandute in aceeasi perioada a anului precedent, rezultat ce impinge modelul pe primul loc in topul vanzarilor de masini „verzi”.

  Faptul ca bateriile Chevrolet Volt prezinta un risc de incendiere a starnit un val de neincredere, insa constructorul auto a reusit sa calmeze spirituele, datorita unor modificari efectuate a nivelulul acumulatorilor.

  In urma gestionarii corecte a crizei de imagine, producatorul a reusit sa livreze de la inceputul anului pana la finele lunii mai numai putin de 7.057 unitati, spre deosebire de cele 3.638 de exemplare vandute Toyota Prius plug-in si 2.613 modele Nissan Leaf.

  In plus, ideea unui autovehicul electric cu autonomie extinsa pare mai apreciata de clienti americani, in detrimentul celor hibride sau 100% electrice. De cealalta parte, europenii prefera citadinele hibride si electrice.

  Chervrolet Volt este echipat cu un motor cu combustie interna de 1,4 litri, care are rol de generator. Propulsia este asigurata de o unitate electrica alimentat de baterii litiu-ion. Autonomia totala este de 610 kilometri, dintre care 56 parcursi in modul 100% electric (fara ajutorul propulsorului traditional).

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *