China afirma ca va depune mai multe eforturi pentru combaterea poluarii

China afirm? c? va depune mai multe eforturi pentru combaterea polu?rii
China afirma ca va depune mai multe eforturi pentru combaterea poluarii
China afirma ca va depune mai multe eforturi pentru combaterea poluarii

Ministrul chinez pentru protectia mediului Zhou Shengxian a declarat joi ca guvernul de la Beijing va continua sa lupte cu o mai mare determinare impotriva poluarii aerului, solului si a apei, informeaza Xinhua.

‘Guvernul nu poate relaxa sarcina reducerii poluarii’, a declarat Zhou Shengxian la o reuniune nationala privind protectia mediului organizata la Beijing.

Obiective pentru reducerea celor mai importanti poluanti atmosferici au fost stabilite pentru anul 2014. Acestea se refera la reducerea cu 2% fata de 2013 a emisiilor anuale de dioxid de sulf, a consumului chimic de oxigen si nitrogen de amoniu, a precizat Zhou.

Cu toate acestea, reducerea emisiilor de oxinitrura inca se confrunta cu mari provocari, a spus el, adaugand ca un obiectiv de reducere de 5% a fost decis pentru 2014.

Poluarea aerului din Beijing, din municipiul invecinat Tianjin si provincia Hebei va fi principala prioritate a ministerului, iar sistemele vor fi facute pentru a evalua progresul guvernelor locale in reducerea poluarii, a precizat oficialul chinez.

Ministerul pentru protectia mediului va face eforturi pentru protejarea sigurantei apei potabile, precum si pentru prevenirea si controlul poluarii apei in vaile principalelor rauri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *