China doreste sa faca fata impreuna cu alte tari schimbarii mediului mondial

  0
  337

  China doreste sa actioneze alaturi de alte tari ale lumii pentru a face fata schimbarii mediului mondial, a declarat marti Zeng Peiyan, vicepremier chinez.

  La ceremonia de inaugurare a forumului de la Beijing din 2007 al laureatilor premiului Nobel, Zeng Peiyan a afirmat ca forumul acesta va oferi o platforma eficienta pentru cooperarea dintre oamenii de stiinta si guvernele diferitelor tari.

  In ce priveste problemele cresterii consumului de resurse si schimbarii mediului aparute in dezvoltarea economiei, Zeng a spus ca tara noastra va sustine strategia privind dezvoltarea durabila avand omul ca centru al activitatii, acordand atentie inovatiei cu fortele proprii, actionand pentru economisirea energiei si reducerea emisiilor de gaze poluante. In plus, tara noastra a impulsionat intens constructia instalatiilor nuclearo-electrice, accelerand generalizarea resurselor regenerabile precum energia apei, eoliana si solara.

  In intervalul 11-14 septembrie, 9 laureati ai premiului Nobel si alti oameni de stiinta vor avea discutii pe tema „Energia si mediul”.

  Sursa: CRI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.