China inchide centralele pe carbune

0
374

China va inchide in 2008 mai multe centrale energetice pe carbune pentru economisirea energiei si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, informeaza World Business Council for Sustainable Development, citat de Green-Report.

Tinta este sa se elimine centrale cu capacitate totala de 13 milioane KW sau 30% din tinta de 10 milioane KW stabilita in 2007, conform Comisiei pentru Dezvoltarea Nationala si Reforma (NDRC). Anul trecut, China a inchis 553 de mici generatoare termale de energie cu o capacitate totala de 14,38 milioane KW, cu 44% mai mult decat tinta stabilita. Consiliul Statal a propus o tinta de eliminare a centralelor cu o capacitate totala de 50 milioane KW de energie termala intre 2006 si 2010.

Zhang Xiaoqiang, viceministru al NRDC, a precizat ca penele de curent din ultimul timp din anumite regiuni nu sunt „in niciun fel legate de inchiderea micilor centrale pe baza de carbune”. El a mai spus ca generatoare foarte eficiente si ecologice au substituit reducerile cauzate de inchiderile de anul trecut.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.