Array

China: Primul laborator de biosecuritate pentru Ebola, inaugurat

China: Primul laborator de biosecuritate pentru Ebola, inaugurat
China: Primul laborator de biosecuritate pentru Ebola, inaugurat

China a inaugurat primul Laborator National de Biosecuritate pentru a studia virusul Ebola ca entitate vie, a informat luni ziarul oficial China Daily, citat de EFE.

Centrul, instalat la Wuhan, capitala provinciei Hubei, este primul care se deschide in tara asiatica avand cel mai ridicat standard de biosecuritate (nivelul 4) si care a fost construit cu ajutorul Frantei, informeaza Agerpres.

Desi peste zece institute de cercetare chineze au participat deja la studii asupra virusului Ebola, mai ales privind tehnicile de diagnosticare si dezvoltare de vaccinuri, laboratorul este pionier in domeniul studierii unor virusuri precum Ebola, ca entitati vii.

Fara un laborator cu un nivel 4 de biosecuritate „nu exista posibilitate de a experimenta pe virusuri vii sau testarea acestora pe animale”, a explicat directorul noului centru din Wuhan, Yuan Zhiming.

Pana in acest moment, cercetarile desfasurate in China pe Ebola se bazau pe gene sau pe proteine ale virusului, a precizat Yuan.

Proiectul de creare a unui laborator de nivel 4 a fost aprobat de guvernul chinez in 2003, dupa izbucnirea unui focar de gripa aviara, insa constructia sa a inceput de abia in 2011. Expertii francezi au colaborat la design, la stabilirea standardelor de securitate si la pregatirea personalului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente