China vrea sa caseze sase milioane de masini care nu respecta standardele de poluare

China vrea sa caseze sase milioane de masini care nu respecta standardele de poluare
China vrea sa caseze sase milioane de masini care nu respecta standardele de poluare

Autoritatile chineze vor sac aseze, pana la sfarsitul acestui an, sase milioane de masini care nu respecta standardele de poluare, peste 300.000 de astfel de autovehicule urmand sa fie casate la Beijing, relateaza BBC News.

Potrivit datelor agentiei de mediu din China, aproape o treime din poluarea aerului este datorata in Beijing gazelor emise de masini.

Programul guvernului prevede pentru anul viitor casarea a inca cinci milioane de masini in regiunile dezvoltate economic.

“Planul va reprezenta un element semnificativ al agendei Chinei pentru imbunatatirea consumului de energie, reducerea emisiilor si dezvoltarea cu un impact poluant cat mai mic in urmatorii doi ani”, se arata intr-un comunicat postat pe un site al guvernului chinez.

China nu a oferit detalii asupra modului in care va fi aplicat programul.

In Beijing, autoritatile locale au acordat in trecut subventii posesorilor de masini vechi dispusi sa le trimita la casare.

In 2013, autoritatile au promis fonduri de 275 milioane de dolari pentru mediu intr-o perioada de cinci ani si au stabilit obiective privind imbunatatirea calitatii aerului.

Lupta impotriva poluarii a devenit o prioritate pentru liderii chinezi, care incearca sa remedieze impactul deceniilor de dezvoltare accelerata a industriei, perioada in care calitatea aerului, apei si solului a fost neglijata.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente