Chrysler va produce versiunea electrica a Fiat 500

  0
  310

  Constructorul de automobile Chrysler intentioneaza sa „proiecteze si sa produca” pentru Statele Unite o versiune echipata cu motor electric a Fiat 500, model care este potrivit pentru echiparea cu tehnologie electrica, a anuntat compania, citata de AFP.versiunea electrica

  „Noul Fiat 500EV dovedeste beneficiile aduse de parteneriatul intre Chrysler si Fiat”, subliniazp grupul. „Caroseria Fiat 500 este mica si usoara, perfecta pentru integrarea tehnologiei autovehiculelor electrice” .

  Chrysler si Fiat au anuntat, inca din octombrie, ca lucreaza impreuna la un proiect pentru lansarea unui model electric.

  Inainte de intrarea in insolventa, Chrysler anuntase in 2008 trei prototipuri de vehicule electrice: un model Dodge, un monovolum Chrysler si un Jeep.

  Constructorul auto american a iesit din procedura de insolventa in iunie 2009 si este detinut in proportie de 20% de Fiat, care poate majora detinerea la 35%, avand chiar posibilitatea de a prelua ulterior controlul.

  Guvernul SUA detine 8% din Chrysler, Canada are o participatie de 2%, in timp ce un fond administrat de sindicate detine 55% din capital.

  Sursa: Antena 3

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.