Cinci hectare vor fi impadurite in comuna galateana Oancea in cadrul campaniei „Romania prinde radacini”

  0
  405
  Plantari

  Zona care va fi plantata este situata la iesire din localitatea Vladesti si a fost deja pregatita pentru actiunea de plantare de puieti de sambata. Este vorba despre o suprafata totala de aproximativ cinci  hectare, numarul de voluntari asteptati fiind de circa 1.000.

  „Prin contractul de parteneriat semnat astazi ne asumam, fiecare dintre noi – Consiliul Judetului Galati, Consiliul Local Oancea, Realitatea Media si Romsilva, un rol foarte serios. Eu cred ca Romania are o noua sansa, de a redeveni ce a fost candva – gura si plamanul Europei. Dar asta depinde de noi toti”, a spus presedintele CJ Galati, Eugen Chebac.

  ” Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat sa lasi dupa tine o padure, si nu un arbore. Daca fiecare dintre noi si-ar lua in serios destinul, am avea o sara bogata, fumoasa si curata”, a spus Mihai Tatulici, initiatorul campaniei.

  Campania „Romania prinde radacini” de la Galati va inregistra si o premiera. Echipe de voluntari din Republica Moldova si Ucraina vor fi prezente pentru a participa la actiunea de impadurire, intarindu-se astfel colaborarea trilaterala intre judetul Galati – Romania, raioanele Cahul si Cantemir – Republica Moldova si raionul Reni, regiunea Odesa – Ucraina.

  Actiunea va avea loc sambata, 20 noiembrie 2010, in localitatea Oancea.

  In cursul anului trecut, cu sprijinul Consiliului Judetului Galati, in zona localitatii Oancea a fost plantata o liziera de salcami. Actiunea de sambata va intregi eforturile locale de realizare a cat mai multe zone verzi.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.