Cine ecologizeaza zona din jurul investitiilor… verzi?

Cine ecologizeaza zona din jurul investitiilor... verzi?
Cine ecologizeaza zona din jurul investitiilor… verzi?

La Urseni, sat apartinator comunei Mosnita Noua, este aproape terminata investitia la un parc fotovoltaic. Se va produce aici energie verde, puterea instalata fiind de 1 MW. Dupa anuntul facut de investitorul italian la organul teritorial de mediu, parcul se intinde pe 14,75 hectare.

Conform documentatiei depuse pentru aprobarile de mediu, sunt prevazute unele masuri specifice, printre care realizarea unor cai de acces ce fac parte din organizarea de santier. Pana aici, toate bune si frumoase. Investitiile verzi sunt de aplaudat, de mers la ele cu fanfara cand se taie panglica.

In cazul de fata exista insa o mica-mare problema: drumul de acces a fost realizat cand investitia astepta venirea foarfecelor de la ascutit pentru inaugurare. Chiar si in ziua vizitei noastre se lucra de zor la drum. Cum arata o zona din izlazul comunal, poate la fel de intinsa ca si cea afectata investitiei, puteti vedea in fotografie. E ca-ntr-un tancodrom primavara dupa o aplicatie militara.

Ce nu se stie e cine va face ecologizarea ei dupa verdea investitie care abia a fost realizata. Poate ne spun tot specialistii in mediu…

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente