Circa 10.000 de persoane au protestat la Oslo fata de armele nucleare

Aproape 10.000 de militanti pacifisti au defilat joi seara la Oslo, la cateva ore dupa decernarea Premiului Nobel pentru Pace presedintelui american, Barack Obama.proteste la Oslo

Peste 6.000 de persoane au manifestat impotriva armelor nucleare, defiland pasnic la lumina tortelor, pana in fata hotelului unde era cazat Obama, potrivit politiei si organizatorilor.

Obama a salutat multimea timp de cateva minute impreuna cu sotia sa de la balconul camerei.

„Nu armelor nucleare!”, se putea citi pe pancartele manifestantilor.

Circa 3.000 de persoane au manifestat la apelul oraganizatiei nonguvernamentale Norwegian Peace Initiative (Initiativa norvegiana pentru pace) pentru a cere in special incheierea razboiului din Afganistan si a colonizarii israeliene, potrivit unor surse.

Politia a mentionat un total de 12.000-15.000 de manifestanti in oras.

„Da, da, da, putem, stop razboiul din Afganistan”, au scandat acestia, parafrazand sloganul campaniei prezidentiale a lui Obama.

Anterior, militanti ai organizatiei ecologiste Greenpeace i-au cerut lui Obama sa semneze un acord pe tema climei, iar manifestanti italieni au criticat prezenta unei baze militare americane in apropiere de Venetia.

Aceste manifestatii au avut loc in capitala norvegiana impanzita de forte de securitate, cu tragatori de elita si elicoptere care au patrulat spatiul aerian, inconjurata de rachete antiaeriene cu ocazia decernarii Premiului Nobel pentru Pace lui Barack Obama.

Presedintele american a invocat un drept la razboi primind aceasta dinstinctie, justificandu-si astfel actiunea in Afganistan unde, in mod ironic, el tocmai a decis trimiterea a 30.000 de militari suplimentari.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *