CJ vrea sa faca economii prin reabilitare termica

Consiliul Judetean a trecut la reabilitarea termica a Palatului Administrativ. Primii care au facut acest lucru au fost cei din Institutia Prefectului, care au reabilitat termic parterul si primele doua etaje, ultimele doua ramanand in forma initiala. In aceasta perioada, Consiliul Judetean Botosani realizeaza o investitie la nivelul birourilor.

Faptul ca tamplaria era foarte veche, de la nivelul anului 67-70, cand s-a realizat investitia, a determinat executivul Consiliului Judetean Botosani sa o inlocuiasca cu geamuri termopan.
„Era o situatie generatoare de mari pierderi de caldura. Chiar daca se furniza agent termic, tot era foarte frig in birouri. Asa ca am luat masura inlocuirii cu geamuri termopan”, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Dorin Ciustea. Acesta spune ca nu doar din punct de vedere economic era necesara o astfel de investitie, ci si estetic, avand in vedere ca Institutia Prefectului a luat-o inainte, realizand termoizolarea.
„Daca Prefectura a montat termopane la etajul I si II, etajele III si IV fiind administrate de CJ, era normal sa facem si noi. Plus ca se cheltuiau foarte multi bani la caldura. In jur de vreo 4.000 lei si un confort termic deosebit la etajul IV nu as putea spune ca aveam”, a precizat Dorin Ciustea. (Bianca ALBU)

Sursa: Jurnalul de Botosani si Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *