Colegiul National “Horea, Closca si Crisa” Alba Iulia a castigat Trofeul “Floare de colt”

Colegiul National “Horea, Closca si Crisa” Alba Iulia a castigat Trofeul “Floare de colt”

Clubul de Turism si Ecologie “Beretele Albastre” al Colegiului Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia a organizat timp de 3 zile in Lunca Larga, satul Poiana Galdei, prima editie a concursului “Floare de colt” pentru liceenii din Alba. Proiectul a fost finantat de Fundatia Comunitara Alba prin programul YouthBank. Pe langa Colegiul Militar “Mihai Viteazul”, au mai participat Colegiul National “Horea, Closca si Crisan” Alba Iulia, Colegiul National “Titu Maiorescu” si Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul Tehnic “I.D. Lazarescu” Cugir, Colegiul National “I.M. Clain” Blaj. Concursul a cuprins parcurgerea unui traseu de aproximativ 5 ore cu orientare turistica dupa azimut, proba gastronomica, proba de arta fotografica, probe teoretice (acordarea primului ajutor, cunoasterea judetului Alba si a Muntilor Trascau), proba cultural-artistica in jurul focului de tabara.

In urma concursului, locul I si Trofeul “Floare de colt” au revenit elevilor de la Colegiul National “HCC”. La orientare turistica s-au evidentiat elevii Colegiului National “Titu Maiorescu”, care au reusit sa ocupe locul II, in timp ce locul III a fost revendicat de catre elevii Colegiului National “I.M. Clain” Blaj, care s-au evidentiat la proba gastronomica, reusind sa incante juriul cu traditionala tocanita ardeleneasca cu mamaliguta, primind notele maxime.

“Dorim sa implementam in grila activitatilor extracurriculare astfel de activitati in natura si sa venim cu initiativa infiintarii cluburilor de turism si ecologie la nivelul liceelor. Prin activitatile derulate, “Beretele Albastre” isi asuma responsabilitati, incearca sa construiasca modele, sa promoveze valori autentic romanesti in vederea slefuirii unor caractere puternice, frumoase si armonioase necesare viitorului cadru militar”, a declarat psih. Darius Duriga, coordonatorul CTE “Beretele Albastre”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente