Colonelul Beria taie si spanzura la Garda de Mediu

Garda Nationala de Mediu (GNM) este martora unor repetate incercari de „epurare” a adversarilor PNL si de promovare in prima linie a GNM a fidelilor noului sef al institutiei, Octavian Popa.

Comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Octavian Popa, „alintat” de prieteni „Popicu”, este fruntas liberal local, fiind presedinte al organizatiei judetene Tulcea si fost viceprimar al orasului resedinta de judet pana acum cateva luni. Debutand politic ca sef de cabinet parlamentar al deputatului PNL Crin Antonescu, Octavian Popa a fost promovat in pozitia de comisar general la propunerea senatorului PNL Puiu Hasoti in luna mai 2007, dupa iesirea PD de la guvernare.

Comisarul general al GNM este de profesie istoric, terminand facultatea in jurul varstei de 40 de ani. Potrivit informatiilor noastre, Popa este un admirator infocat al colonelului Beria (colonel in subordinea fostului conducator sovietic Iosif Stalin, care si-a eliminat prin teroare toti adversarii, n.r.).

Surse din interiorul GNM ne-au declarat ca, din primele zile ale mandatului sau, Popa a incercat sa isi asigure linistea in fruntea institutiei prin trimiterea la Comisia de Disciplina a membrilor nemultumiti de venirea sa la sefia GNM. Mai mult, componenta Comisiei de Disciplina se pare ca a fost modificata in mai multe randuri intr-o formula agreata de Popa. Sursele noastre ne-au spus ca, pentru cei care au ales sa ii fie fideli lui Popa, au venit stimulente si premieri financiare pentru munca depusa in GNM, in afara drepturilor salariale lunare.
Situatia actuala din Comisia de Disciplina nu este inca in totalitate pe placul lui Popa, spun sursele noastre, deoarece, desi sunt judecate 4-5 persoane, toate cu functii de conducere, nu s-a reusit finalizarea decat a unui singur dosar. De aceea, Popa le-ar fi spus prietenilor ca primii pe care ii va da afara dupa reorganizare vor fi cei care au promis ca rezolva situatiile din Comisiile de Disciplina dar care s-au dovedit neputinciosi.

Inspectie de mediu, ba

Garda Nationala de Mediu este institutia responsabila de controlul implementarii celor mai importante directive europene de mediu. Cu toate acestea, de la venirea lui Popa in GNM nu a avut loc nicio sedinta sau intalnire cu directorii sau personalul de executie din Comisariatul General pe problematica de mediu. Din informatiile noastre, Popa intentioneaza sa izoleze directorii si comisarii generali adjuncti pentru a dicta activitatea GNM de la cabinet, de catre consilierii sai personali. Un exemplu in sensul concentrarii puterii in mainile lui Popa este Decizia 232/07.08.2007, prin care s-a interzis folosirea masinilor de serviciu de catre directorii si comisarii generali adjuncti fara aprobarea comisarului general.

Reorganizare cu dedicatie

Potrivit informatiilor noastre, proiectul de Hotarare de Guvern pentru reorganizarea si functionarea GNM, care asteapta spre publicare in Monitorul Oficial, ii va oferi lui Popa o libertate totala de miscare, prin eliminarea directorilor si comisarilor generali adjuncti si, in general, a persoanelor care nu fac parte din „grupul Popa”. Din informatiile noastre, echipa de incredere a lui Popa (directorul de cabinet Traian Hamza si Veronica Postoaca de la Juridic) intocmeste deja liste cu personalul care trebuie mutat in teritoriu.

Sursa: Curentul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente