Comando vanatoresc pentru vulpile din Sibiu

0
402

Inmultirea focarelor de rabie din judetul Sibiu a determinat autoritatile sa decreteze o adevarata stare de urgenta in localitatile unde au fost depistate vulpi turbate.

Si asta pentru ca au fost confirmate 12 focare de rabie.

„DSV Sibiu a distribuit 44.000 doze de vaccin antirabic, fiind vaccinate pana la aceasta data 42.000 de capete de animale receptive”, a anuntat Cornel Muntean, director executiv DSV Sibiu. Seful Autoritatii de Sanatate Publica Sibiu, Dorina Pacuraru, a declarat ca exista deja in supraveghere si 15 oameni care au fost vaccinati antirabic.

Liber la impuscat vulpi

Seful Directiei Silvice din Sibiu, Robert Blaj, a anuntat ca pentru astazi este pregatita o actiune de vanatoare pe fondul de la Rasinari pentru impuscarea vulpilor. „Directia Silvica Sibiu a organizat inca de acum trei saptamani actiuni de recoltare a vulpilor pe cele 17 fonduri de vanatoare pe care le are in gestiune, vulpi care vor fi predate spre analiza la DSV”, a precizat Blaj.

Prefectul Ilie Mitea a precizat ca a solicitat factorilor de decizie sa ia masuri urgente pentru a eradica focarele existente si pentru prevenirea transmiterii bolii la om. Mai mult, prefectul a cerut initierea de campanii de vaccinare si pentru animalele salbatice. „Pentru a evita transmiterea la om, am luat hotararea de a acorda o atentie maxima colectarii si vaccinarii cainilor vagabonzi”, a precizat prefectul Mitea. De asemenea, a fost restrictionata circulatia animalelor in focar si in zona de supraveghere si a fost interzisa organizarea de targuri de animale.

Sursa: Universul Padurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.