Comisarii suceveni de mediu – locul 26 in clasamentul national bazat pe 8 indicatori cantitativi de activitate

Comisarii suceveni de mediu – locul 26 in clasamentul national bazat pe 8 indicatori cantitativi de activitate

In primele 9 luni ale anului 2012, Comisariatului Regional Suceava al Garzii Nationale de Mediu, prin serviciile din subordine, respectiv comisariatele judetene Bacau, Botosani, Iasi, Neamt si Suceava au avut un total de 6.956 actiuni de inspectie si control, informeaza sefa structurii regionale cu sediul la Suceava, Diana Mihaela Gasparel.

Conform comisarului-sef regional de mediu, in urma descinderilor au fost constatate 421 de sanctiuni aplicate, dintre care 177 de avertismente si 244 amenzi a caror valoare depaseste 1,53 milioane de lei. Cea mai mare amenda aplicata in ultima luna este cea de 60.000 lei, data de catre comisarii de mediu bacauani, pentru nerealizarea, in termenul impus, a masurilor de conformare dispuse la un controlul anterior.

Gasparel evidentiaza ca, din cele 277 de amenzi aplicate de lucratorii Comisariatului Regional Suceava in primele trei trimestre ale anului 2012, 38 au fost contestate si sunt pe rolul instantelor de judecata. Acestea reprezinta 16% din totalul sanctiunilor cu amenda, peste 50% din amenzi fiind achitate si incasate. In perioada la care facem referire, Comisariatul Regional de Mediu Suceava a inaintat un numar de 9 sesizari penale catre organele competente si o propunere de suspendare a actului de reglementare.

Diana Mihaela Gasparel mai arata ca, in clasamentul national bazat pe 8 indicatori cantitativi de activitate, printre care numarul de amenzi aplicate si incasate, valoarea amenzilor aplicate si a celor incasate, numarul de controale, Comisariatul Judetean de Mediu Suceava se situeaza pe locul 26, din 42 de comisariate judetene si comisariatul municipiului Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *