Comisarul desemnat pentru clima a criticat UE ca nu a avut un punct de vedere unic la Copenhaga

  0
  449

  Daneza Connie Hedegaard, desemnata comisar european pentru clima, a criticat aspru, astazi, Uniunea Europeana, pentru ca nu a fost capabila „sa aiba un punct de vedere unic”, la conferinta asupra climatului de la Copenhaga, transmite AFP.Connie Hedegaard

  Criticata astazi, in cursul audierilor din Parlamentul European, presedinta daneza a conferintei de la Copenhaga a refuzat sa-si asume o parte din responsabilite pentru esecul sau, desi ea a condus reuniunea aproape pana la final. Ulterior, Hedegaard a fost inlocuita de premierul danez, dupa ce si-a atras critici.

  Hedegaard a spus ca este „dezamagita” de lipsa stabilirii unor obiective constrangatoare la reuniunea de la Copenhaga, dar a estimat ca Uniunea Europeana si presedintia daneza nu pot fi considerate vinovate pentru lipsa de angajare a altor tari.

  „Cu siguranta, exista in continuare numeroase lucruri de facut, dar in ultimii ani s-au schimbat multe si UE a jucat un rol foarte important pentru a arata drumul schimbarii”, a precizat Hedegaard.

  Ea a mai criticat faptul ca, „in ultimele ore (ale conferintei, n.r.) de la Copenhaga, China, India, Japonia, Rusia si Statele Unite au vorbit pe o singura voce, in vreme ce Uniunea Europeana a expus mai multe pozitii diferite”.

  „Cateodata petrecem mult timp pentru a ajunge la un acord intre noi, iar cand UE participa la negocieri internationale, aproape ca suntem incapabili sa negociem. Trebuie sa progresam in acest sens pentru a-i oferi Europei o voce mai puternica”, a mai spus Hedegaard.

  „Uniunea Europeana trebuie sa reactioneze si trebuie sa lucram impreuna. Daca nu vom face acest lucru, vom pierde, dar daca vom face acest lucru, vom putea castiga”, a adaugat comisarul danez desemnat pentru mediu.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.