Comisia Europeana este pregatita sa ofere sprijin Rusiei si Ucrainei in cazul petei de petrol

  0
  252

  Agentia rusa de Mediu nu exclude formarea de ploi acide in regiunea Krasnodar in urma deversarii cantitatii mari de sulf in Marea Neagra. Autoritatile ruse si ucrainene au infiintat o celula comuna de criza. Si promit ca mare parte din petrolul deversat va fi curatat de pe maluri intr-o saptamana.

  Insa deocamdata expertii nu au identificat mijloacele cele mai bune de depoluare. Premierul rus, Viktor Zubkov care a vizitat regiunea de sud a tarii, cea mai afectata de catastrofa ecologica, a declarat ca efectele poluarii se vor resimti si peste 15 ani.

  500 de soldati rusi au fost mobilizati pentru a curata petrolul care a ajuns la tarm. Autoritatile ruse si ucrainene incearca din rasputeri sa neutralizeze pata de petrol formata de cele 1.300 de tone de titei varsate in mare. Peste 700 de oameni, trei elicoptere si 11 nave se afla la locul accidentului. Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca va fi ridicat un dig temporar in stramtoarea Kerci, unde vor fi instalate baraje flotante. In urma accidentului de duminica, cel putin cinci marinari au murit si 20 sunt dati disparuti.

  „Marinarii rusi au ignorat avertismentele de furtuna pe care le-am emis in mod repetat. Le-am spus ca vantul va ajunge si la 35-38 de metri pe secunda. Dar au decis sa-si continue drumul, crezand ca navele lor vor rezista”, a explicat Elima Nogai, director Capitania postului Kerci.

  Pata neagra, care se intinde pe cativa kilometri, este de marti pe tarmul ucrainean. Furtuna de duminica a fost atat de puternica, incat a distrus mai multe retele de inalta tensiune din peninsula Crimeea, ceea ce a dus la oprirea alimentarii cu energie electrica in mai multe regiuni.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.