Comisia Europeana ne avertizeaza: Marea Neagra este plina de bacterii!

0
243

Atentie unde va scaldati daca mergeti pe litoralul romanesc! In multe locuri, calitatea apei lasa de dorit, arata un raport recent al Comisiei Europene.

Pentru prima data, in sezonul estival 2007 Comisia Europeana a stat cu ochii si pe litoralul romanesc. S-au luat probe din Marea Neagra, din 35 de locuri. Analizele au scos la iveala faptul ca doar in 10 locuri apa era relativ curata, in rest era plina de bacterii, care in mod normal nu ar fi trebuit sa fie in mare.

Cel mai probabil provin de la statiile de epurare care nu indeplinesc toate conditiile cerute de mediu sau de la cei care au aruncat reziduuri toxice. Singurii pe care i-au laudat europenii au fost turcii si grecii.

Zonele monitorizate de Comisia Europeana se intind pe tot litoralul romanesc, de la Navodari, pana la Vama Veche. Ingrijorator este faptul ca nici o treime din locurile de scaldat nu indeplinesc toate conditiile cerute de normele europene. Autoritatile romane nu cred asta.

Biologii europeni cred ca bacteriile cu probleme s-au dezvoltat din cauza celor care au deversat reziduuri in Dunare sau mare. Sa nu-i uitam nici pe turistii invatati sa se usureze in apa sau pe cei care trateaza marea ca pe o lada de gunoi.

Nici la Mamaia, Costinesti si Mangalia apa nu este curata ca lacrima. Pentru turisti conteaza mai putin. Pe romani ii deranjeaza in primul rand algele.

Reprezentantii Comisiei Europene sunt cu ochii pe noi. Daca nu ne pazim marea, exista riscul sa interzica scaldatul in zonele pe care ei le considera suspecte.

Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.