Comisia Europeana verifica indeplinirea conditiilor de mediu la CE Oltenia

  0
  502
  Comisia European? verific? îndeplinirea condi?iilor de mediu la CE Oltenia
  Comisia Europeană verifică îndeplinirea condiţiilor de mediu la CE Oltenia
  Comisia Europeana verifica indeplinirea conditiilor de mediu la CE Oltenia
  Comisia Europeana verifica indeplinirea conditiilor de mediu la CE Oltenia

  Reprezentantii Comisiei Europene vor analiza astazi la Ministerul Mediului daca Complexul Energetic Oltenia s-a conformat directivelor de mediu. Mai exact, daca Termocentrala Rovinari are doua instalatii conforme si daca la Termocentrala Turceni a fost rezolvata problema depozitului de zgura si cenusa.

  Complexul Energetic Oltenia, respectiv Termocentrala Rovinari, trebuia sa se conformeze cu doua grupuri la nivelul anului 2011 si cu alte doua grupuri la nivelul anului 2013. Din motive tehnice, s-a conformat cu doua grupuri la nivelul anului 2011, numai ca nu a fost respectat numarul cazanului care trebuia sa fie conform. Astazi, Comisia Europeana va analiza situatia si va decide daca se vor impune sanctiuni in cazul in care vor fi constate nereguli in ceea ce priveste directivele europene de mediu.

  La Rovinari „s-au incurcat cazanele”

  Conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului va fi prezenta astazi la intalnirea cu reprezentantii Comisiei Europene. „La Ministerul Mediului este vineri o intalnire cu reprezentantii Comisiei Europene, pentru judetul nostru, legat de Rovinari si Turceni. Este o verificare de rutina a ceea ce s-a raportat pe de o parte in baza unor sesizari catre CE, referitor la faptul ca la Turceni nu s-a inchis depozitul de zgura si cenusa si la Rovinari ca functioneaza o instalatie mare de ardere care nu ar fi conforma. Rovinari a avut termen sa aiba doua instalatii conforme si are la finalul anului, numai ca s-au incurcat cazanele. La Turceni, s-a amenajat un nou depozit, care este conform si urmeaza sa inchida depozitul vechi”, a spus Nicolae Giorgi, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj.

  Cel mai probabil, din partea Complexului Energetic Oltenia nu va fi nimeni prezent la aceasta evaluare, dat fiind faptul ca i-a fost deja solicitat in scris un punct de vedere.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.