Comisia pentru industrii are o luna la dispozitie pentru raportul privind Legea interzicerii cianurilor in minerit

  0
  458

  Deputatii din Comisia pentru industrii au la dispozitie o luna pentru a elabora raportul privind interzicerea cianurilor in exploatarile miniere, ca urmare a unei decizii luate, miercuri, de conducerea Camerei Deputatilor.

  „Nu vreau ca sa se pronunte cineva subiectiv sau sa analizeze pripit aceasta propunere. E cazul ca in aceasta comisie sa fie facuta o analiza riguroasa serioasa, la care sa poata participa oricine este interesat de subiect”, a sustinut presedintele Comisiei pentru industrii, Iulian Iancu.

  Iulian Iancu a informat ca dezbaterile nu vor incepe pana nu se strang si se analizeaza toate documentele si materialele necesare sau punctele de vedere ale autoritatilor, institutiilor sau organismelor abilitate.

  El a adaugat ca, in acest moment, asteapta si punctul de vedere al Ministerului Mediului, care va elabora un studiu privind impactul pe care il au cianurile asupra mediului.

  In plus, deputatul a anuntat ca grupul parlamentar al PSD nu a luat inca o decizie cu privire la sustinerea sau respingerea acestei propuneri legislative de modificare a Legii minelor, din cauza punctelor de vedere distincte ale deputatilor social-democrati.

  Deputatii din Comisia de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibrul ecologic au dat un aviz negativ proiectului de lege privind interzicerea cianurilor in exploatarile miniere, la 4 septembrie.

  Cu 10 voturi „pentru”, insumand optiunea deputatilor PNL, UDMR si independentului Petru Lificiu, cinci „impotriva”, apartinand deputatilor PD, si sapte abtineri, printre care s-au numarat si voturile deputatilor PSD, proiectul de lege privind modificarea Legii minelor nu a reusit sa intruneasca un numar suficient de sufragii pentru a fi aprobat de Comisie.

  Presedintele Comisiei, liberalul Relu Fenechiu, declara la acea vreme ca a fost surprins de votul din Comisie, in conditiile in care se astepta la o cooperare din partea social-democratilor.

  La randul sau, deputatul PD Cornel Bardan a declarat ca s-a opus proiectului sustinut de liberali pe motiv ca, in urma discutiilor avute cu chimistii, cianurile nu reprezinta un pericol daca sunt folosite si decantate in mod corespunzator, dar si faptul ca deputatii nu pot interzice, prin lege, „folosirea unui proces tehnologic”.

  Citeste articolul Comisia pentru industrii are o luna la dispozitie pentru raportul privind Legea interzicerii cianurilor in minerit integral in Green Report

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.