Comisie de verificare si monitorizare a calitatii apei paraului Urlatoarea din judetul Olt

  0
  445
  Comisie judeţeană de verificare şi monitorizare a calităţii apei pârâului Urlătoarea
  Comisie judeteana de verificare si monitorizare a calitatii apei paraului Urlatoarea
  Comisie judeteana de verificare si monitorizare a calitatii apei paraului Urlatoarea

  Comisia judeteana de verificare si monitorizare a calitatii apei paraului Urlatoarea pe raza localitatilor Slatina si Milcov a fost constituita, luni, prin ordinul prefectului Catalin Rotea.

  Comisia este constituita din reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Sistemului de Gospodarire a Apelor Olt, Agentiei pentru Protectia Mediului Olt si ai Comisariatului Judetean Olt al Garzii Nationale de Mediu.

  „Reprezentantii comisiei vor verifica si monitoriza calitatea apei prin efectuarea de analize chimice si bacteriologice in punctele critice in care se deverseaza ape uzate industriale si in zona de varsare in raul Olt, urmand sa identifice solutii pentru reducerea poluarii”, se arata intr-un comunicat remis de Prefectura.

  Concluziile verificarilor si masurile dispuse vor fi cuprinse intr-un raport care va fi inaintat prefectului de Olt pana la sfarsitul lunii noiembrie. Paraul Valea Urlatoarea traverseaza zona platformei industriale a municipiului Slatina, colectand apele industriale de pe intreaga platforma, si se varsa in lacul de acumulare Ipotesti de pe Olt. Comisarii de mediu au inregistrat un accident ecologic, in aceasta primavara, fiind semnalati mai multi pesti morti care au iesit la suprafata, pe contracanalul Oltului, in zona Milcov. Prefectul Catalin Rotea se afla, atunci, la sefia Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a dispus constituirea unui grup de lucru pentru verificarea calitatii apelor din paraul Valea Urlatoarea.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.