Crin Antonescu: Raportul Comisiei pentru Rosia Montana va fi unul de respingere

0
478
Trafic de influenta pentru RMGC: 11 organizatii ii cer lui Ponta demiterea lui Blanculescu
Crin Antonescu: Raportul Comisiei pentru Rosia Montana va fi unul de respingere
Crin Antonescu: Raportul Comisiei pentru Rosia Montana va fi unul de respingere

Raportul Comisiei pentru Rosia Montanava fi unul de respingere, a declarat, luni, presedintele PNL, Crin Antonescu.

„Pentru comisia Rosia Montana, care astazi isi va da obstescul sfarsit, printr-un vot final in jurul orei 18:00, principiul e urmatorul: raport de respingere pentru actualul proiect guvernamental si, in concluzii, cateva recomandari majore privitoare la constituirea unui cadru legislativ in baza unor criterii care exprima intentia comuna nu de a bloca exploatarea, dezvoltarea, ci de construi o legislatie care sa dea sansa dezvoltarii, exploatarii nu doar la Rosia Montana, ci ca un cadru general, in conditii rentabile, rezonabile pentru statul roman si pentru economia romaneasca, in conditii de respectare a standardelor de dezvoltare durabila, in conditii de dezvoltare a standardului de mediu. Acest proiect va fi respins. Mai departe se deschid toate posibilitatile pentru ca o legislatie sanatoasa, transparenta, bazata pe criterii foarte ferme, universal acceptate, la vedere si in beneficiul comunitatii, investitorului si statului roman sa fie reglementata”, a spus Crin Antonescu.

La sedinta USL de luni a fost prezent si presedintele Comisiei parlamentare privind Rosia Montana, senatorul PSD Darius Valcov.

Premierul Victor Ponta a spus, dupa sedinta USL in care s-a decis ca proiectul de lege transmis de Guvern sa fie respins de catre Comisia parlamentara speciala, ca proiectul minier de la Rosia Montana se va face in baza Legii cadru care urmeaza a fi elaborata de Legislativ.

Intrebat ce se intampla cu proiectul minier de la Rosia Montana, in conditiile in care USL a luat decizia politica de respingere, la nivelul Comisiei speciale parlamentare, a proiectului de lege transmis de Guvern Legislativului, Ponta a raspuns: „Pe baza legii cadru, daca se incadreaza, se va face. Daca nu, nu. Simplu. Dar trebuie facuta Legea cadru”.

„Pozitia comuna a USL e aceea de a respinge proiectul de lege, dar de a da un mesaj clar ca Romania, Guvernul, USL sustin proiectele economice de anvergura, de exploatare a tuturor resurselor noastre. E un mesaj foarte clar a propos si de gazele de sist, unde pozitia e foarte clara, si a PSD si a PNL – am apreciat si pozitia PDL in acest sens – de a stimula si de a sustine impreuna un cadru legislativ larg pentru toate aceste proiecte si de a solicita tuturor institutiilor care au expertiza in domeniu sa participe la crearea acestui cadru si de a-l pune in dezbatere publica”, a adaugat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.