Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu alaturi de partenerii sai Biblioteca Oraseneasca Avrig si Grupul de Actiune Locala „Tara Oltului” au organizat in perioada 8.11 – 29.11.2010 un concurs de ilustrare creativa pe tema protectiei naturii cu titlul „Comorile Naturii din Tara Oltului”.
Ideea concursului s-a nascut cu ocazia taberei de vara „Comorile Tarii Oltului”, cand reprezentantii ARPM Sibiu au prezentat elevilor participanti proiectul LIFE „Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania”. Entuziasmul copiilor i-a determinat pe organizatori sa continue aceasta actiune prin initierea unui concurs pe teme de protectia naturii in scolile de pe teritoriul GAL „Tara Oltului”.
Concursul „Comorile Naturii din Tara Oltului” a fost o competitie intre scolile din Avrig, Porumbacu, Carta, Cartisoara, Marsa, etc. si a constat in realizarea unor desene, colaje, eseuri si orice alta forma de creatie pe teme de protectia naturii. Premiile au fost acordate acelor lucrari care au ilustrat cel mai bine elementele naturii din microregiunea „Tara Oltului”: pasari, mamifere, insecte, plante, habitate. Juriului a fost format din reprezentantii ARPM Sibiu, ai Bibliotecii Orasenesti Avrig si ai GAL „Tara Oltului”.
„Proiectul LIFE „Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania” are si o componenta de educatie in scoli, care urmareste intelegerea importantei conservarii biodiversitatii. Concursul „Comorile Naturii din Tara Oltului” se inscrie in cadrul actiunilor de constientizare a copiilor cu privire la importanta pasarilor rapitoare in ecosistem, pe care le desfasuram in cadrul proiectului nostru. Prin acest gen de actiuni incercam sa modificam perceptia negativa despre rapitoare si sa-i ajutam pe copii sa inteleaga conexiunile dintre om si valorile naturii.” – Camelia Proca, manager proiect LIFE.
De miercuri, 8.12.2010, lucrarile elevilor care au participat la concursul „Comorile Naturii din Tara Oltului” vor fi expuse timp de o saptamana la sediul ARPM Sibiu din str. Hipodromului nr. 2A. Va invitam si pe dumneavostra sa admirati aceste lucrari si sa aflati mai multe detalii despre concurs de la membrii proiectului LIFE „Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania”.